SUSȚINEM FONDUL ȘTIINȚESCU – VINO LA SEMIMARATHON!

Sâmbătă 23 septembrie 2017, de la ora 9.00, vom alerga la Semimarathon-ul organizat de Fundația Comunitară Bacău pentru a susține FONDUL ȘTIINȚESCU – inovație în educație. Startul va fi dat de organizatori la ora 9.00 în Piața Tricolorului și vă invităm pentru a vă înscrie la Cursa comunității dedicată familiilor, prietenilor, ONG-urilor, cluburilor și firmelor din Bacău unde, bineînțeles, vom fi și noi prezenți cu cel puțin un ambasador 🙂 care va alerga pentru a susține cauza Uniqube.

Scopul organizatorilor este de a încuraja și sprijini educația printr-un program de finanțare a proiectelor educaționale ce încurajează pasiunea pentru disciplinele STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Partenerii proiectului sunt, la nivel național, Fundația Româno-Americană și Federația Fundațiilor Comunitare din România. În prima ediție, Fondul Științescu a finanțat șapte proiecte cu suma totală de 122.655 de lei, din care 32.586 de lei au fost strânși prin Semimarathon Bacău 2016. Beneficiarii Programului Științescu 2016- 2017 au fost peste 2.500 de elevi băcăuani. Și anul acesta, Științescu Bacău își propune să investească 30.000 de dolari în 8 proiecte.

Toți copii între 6 și 14 ani care iubesc disciplinele STEM vor alerga în CURSA COPIILOR pentru dreptul lor la o educație care să le stimuleze pasiunea, imaginația și curiozitatea.

Regina probelor este cea de Semimarathon, care presupune un traseu de 21 de km (Piața Tricolorului – Strada Războieni – Parcul Cancicov – retur, de șase ori), ce pot fi parcurși individual sau în regim de ștafetă. Anul acesta avem o nouă provocare!

La Cursa Urbană vom descoperi care e legătura dintre arhitectură, cultură și sport și cât de multe crezi că știm despre orașul nostru? Organizatorii propun o cursă prin clădiri interesante din Bacău! Vom descoperi o altă perspectivă asupra orașului… din interior!

Notă:

Aflat la a IV-a ediție, Semimarathon-ul este o competiție sportivă, dar și un eveniment de strângere de fonduri pentru proiecte inițiate de școli și grupuri de inițiativă din Bacău. Cauza susținută este Fondul ȘTIINȚESCU – inovație în educație. Fondul Științescu este la cea de a doua ediție și susține inițiativele care încurajează elevii să descopere lumea fascinantă a științelor exacte.

Cei care nu reușesc să se înscrie în nici o cursă îi invităm să ne susțină prin voie bună, încurajări, și mai ales prin donații pentru proiectele menite să cultive pasiunea elevilor pentru domeniul STEM. Pentru înscriere sau mai multe detalii consultați regulamentul de organizare.

Uniqube! Alergăm pentru educație!

 

Profesor de limba engleză, mentor, traducător și, mai nou, blogger. Îmi place să gândesc, să cunosc, să călătoresc, să predau și să motivez... în limba engleză. Pentru mine e cel mai greu lucru sa ma definesc. Sunt o suma a impresiilor celorlalti, in care ma recunosc sau nu, iar asta e valabil pentru toata lumea.

RELATED POST