ZICI 2024: O carte, un glas, multe urechi! Alege o carte, găseşte un grup dispus să te asculte şi lecturează cu voce tare! Sau… Trimite-ne o glumă pe care să o citim împreună! (#ReadAloudDay #InchyJokes #WRADJokes )

De Ziua Internațională a Cititului Împreună v-am pregătit o surpriză! Sunteţi pregătiţi?

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) sau mai bine cunoscuta World Read Aloud Day se sărbătoreşte de 14 ani în peste 173 de ţări din lume în prima zi de miercuri a lunii februarie. Ea a fost creată cu intenția de a evidenția puterea cuvintelor și a lecturii. Atunci când o poveste este citită cu voce tare într-un grup, conexiunea creată între oameni, precum și înțelegerea textului lecturat sunt mai profunde. Anul acesta v-am pregătit o surpriză pe 7 februarie 2024….

World Read Aloud Day

World Read Aloud Day invită deopotrivă copiii, adulţii, educatorii şi profesorii deopotrivă să redescopere farmecul cititului cu glas tare, bucuria de a transmite mesajul unei poveşti sau poate chiar al unei glume, adăugându-i acesteia amprenta emoţională a vocii fiecăruia dintre noi. Cu ocazia acestei zile o întreagă serie de autori de limba engleză din toată lumea vor lectura online. Mai mult, LitWorld ne adresează încă din anul 2022 o provocare plină de întorsături oferind în acelaşi timp resurse şi modele de construire a unei povestiri la adresa  Build A Story Challenge – LitWorld®.

Provocarea specială pe care o adresăm anul acesta tuturor cititorilor este de face parte din echipa noastră. Cum? Simplu: Spune-ne o glumă! Mai mult… Ai visat vreodată să-ți auzi gluma interpretată live de Inchy the Bookworm? 🎙️✨ Acum este șansa ta! Trimite-ne o glumă pe care să o citim împreună!  Trimiteți-ne cele mai amuzante glume, iar Inchy ar putea să vă dea poantei o întorsătură ciudată în timpul WRAD Live! Pregătește-te să râzi în hohote 🤣📝#InchyJokes #WRADJokes

Atenţie! Bibliotecile şi şcolile din toată lumea îşi așteaptă cititorii de toate vârstele să sărbătorească Ziua Cititului Împreună. Lecturile publice, jocurile şi atelierele de creaţie vor face atractivă „călătoria” prin tărâmurile magice ale lecturii. Şi nu uita: dacă ai nevoie de de o muză sau de puţină inspiraţie pentru a face o glumă încearcă Inchy’s Joke Jam Generator!

Dacă sunteţi cadru didactic vă invităm să faceţi parte din comunitatea profesorilor care folosesc inteligenta artificială: Curipod’s Teacher Community. Dacă doriţi să înregistraţi un eveniment la care să invitaţi şi pe alţi cititori sau doriţi să participaţi împreună cu noi, fie că sunteţi mici sau mari, nu ezitaţi să vă înscrieţi la WRADLive.com

Nu uitaţi: Cititul cu voce tare sporeşte interesul pentru cărţi, îmbunătăţeşte vocabularul, înţelegerea, şi cunoştinţele de gramatică, precum şi capacitatea de concentrare.

Mesajul nostru de suflet este deschis tuturor unicornilor anonimi (Unicorns Anonymously United).

ZICI 2024: Trimite-ne o glumă pe care să o citim împreună! (#ReadAloudDay #InchyJokes #WRADJokes)

read more