Până cel târziu miercuri, 31 martie 2021, vă puteți înscrie la competiția FameLab International, cea mai importantă competiție internațională de comunicare a științei. Evenimentul, organizat de British Council România și Cheltenham Science Festival se află la a XII-a ediție în România și se desfășoară în peste 20 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa de Sud.

FameLab – Competiție de Comunicări Științifice 

Tema competiției din 2021, destinată studenților sau cercetătorilor de peste 18 ani care studiază sau lucrează în inginerie, medicină, tehnologie, biologie, chimie, fizică și matematică este Science for a better future / Știința pentru un viitor mai bun.

Participanții sunt încurajați să ajute publicul larg să înțeleagă rolul esențial pe care descoperirile științifice și dezvoltările tehnologice actuale îl au în rezolvarea unor probleme majore ale lumii contemporane.

Pentru a se înscrie în concurs, participanții trebuie să completeze formularul disponibil pe aplicatia Microsoft Office Teams AICI și să aleagă selecția online în cadrul căreia își vor susține prezentarea.

Știința în trei minute

Concurenții FameLab vor avea la dispoziție doar 3 minute pentru a fascina publicul și juriul cu o prezentare a unui subiect științific, fără a se folosi de prezentări tip PowerPoint sau de alte resurse. Astfel, prezentarea va trebui să fie nu doar riguroasă din punct de vedere științific, ci și originală și interactivă, pentru a reuși să capteze atenția publicului larg. Prezentările vor fi evaluate în baza a trei criterii: conținut, claritate și carismă.

Ulterior acestei etape, concurenții selectați vor fi invitați la preselecțiile regionale FameLab, organizate pe parcursul lunii aprilie la universități și centre de cercetare din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Sibiu și Târgu Mureș.

Câștigătorul finalei naționale FameLab Romania 2021 va avea ocazia de a reprezenta țara la finala globală FameLab International, organizată în toamna acestui an.

De asemenea, finaliștii vor avea șansa de a afla de la unii dintre cei mai buni comunicatori de știință din lume, prin participarea la un masterclass de comunicare, de ce este importantă interacțiunea cu publicul.

Nu în ultimul rând, prin participarea la competiție, concurenții vor avea șansa de a întâlni alți pasionați de știință și de a intra în rețeaua FameLab România și FameLab International, de a participa la evenimente de promovare a științei în rândul publicului din România, precum și de a-și dezvolta considerabil abilitățile de prezentare.

Despre FameLab

Despre FameLab am mai scris AICI.
Reunind peste 10.000 de studenți, cercetători sau profesioniști în discipline STEM din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume, FameLab este cea mai mare competiție globală de comunicare a științei.

Aflată la a XII-a ediție în România, competiția FameLab este organizată de British Council România și Cheltenham Science Festival în parteneriat cu Universitatea din București și cu alte universități și organizații de știință din țară și urmărește să ofere o voce pe scena globală studenților și profesioniștilor în știință, aceștia având astfel oportunitatea de a comunica activitățile și rezultatele muncii lor către publicul larg.

Astfel, comunicarea clară, pe înțelesul oricui, în formatul FameLab, ajută nu doar la înțelegerea și filtrarea adevărului științific de ficțiune, pentru a limita răspândirea pseudo-științei, ci și la reducerea decalajelor de educație științifică din cadrul diferitelor comunități.

Mai multe informații cu privire la înscrierea în competiție și la desfășurarea concursului în România sunt disponibile pe site-ul British Council Romania

Cheltenham este una din cele mai vechi stațiuni balneoclimaterice din Marea Britanie, deține un număr impresionant de biserici foarte vechi și de diverse denominațiuni (este locul unde s-a filmat Harry Poter),  este Government Communications Headquarters și orașul numărul unu în ceea ce privește educația în Marea Britanie. Cheltenham a devenit foarte popular și datorită festivalulrilor internaționale de muzică jazz, literatură și știință care au loc anual în Marea Britanie. Motto-ul orașului este: Salubritas et Eruditio (“Sănătate și Educație“)

Contact:

 

read more