British Council a deschis înscrierile pentru competiția FameLab 2019.
Dacă poți explica un concept științific pe înțelesul unei public larg în maxim trei minute, poţi să te înscrii la FameLab! Poți ajunge să reprezinți România la finala internațională FameLab din Marea Britanie și să ai acces la oportunități profesionale în domeniul comunicării științei la nivel internațional.
We are looking for people who have scientific stars in their eyes, people
who can present an entertaining, original and exciting talk that is
scientifically accurate but appealing to a non-scientific audience“.
Kathy Sykes, Director Cheltenham Science Festival, 2015
Marea Britanie
Care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a participa la FameLab?
Participanții se pot înscrie la FameLab online prin trimiterea unei prezentări video de maximum 3 minute despre un subiect din știință la alegere. Instrucţiunile pentru prezentarea video sunt disponibile aici
Înainte de a aplica, asigură-te că eşti eligibil pentru a participa la competiţie.

Termenul limită de înscriere este 31 martie 2019 (23:59).

Din rândul concurenţilor care se înscriu cu o prezentare video, juriul urmează să selecteze participanții care se vor califica în preselecțiile regionale.

Ce urmează?
Concurenții selectați pentru finală vor participa la un masterclass, care îi va ajuta să își îmbunătățească abilități esenţiale de comunicare media şi de prezentare. Masterclass-ul va fi susținut de un trainer din Marea Britanie și se va desfășura în perioada 21 – 21 aprilie 2019, în București.

Finala națională

Toți finaliștii care vor participa la masterclass vor intra în finala națională Famelab. Marea finală FameLab România va avea loc pe data de 17 mai 2019 ora 19:00 – 21:00 la ARCUB București (Str. Lipscani, nr.84-90), în Sala Mare. Pentru spectatori participarea la prezentări este condiționată de înscrierea în prealabil la eveniment. Câștigătorul finalei naționale va reprezenta România la FameLab International în Marea Britanie.

Cum veţi fi evaluat?
Juriul este format din personalităţi din domeniul ştiinţei şi jurnalişti. Concurenţii vor fi evaluaţi in funcţie de următoarele criterii:

1. Conţinutul ştiinţific – Prezentarea trebuie să fie corespunzătoare din punct de vedere ştiinţific și să aibă un real impact asupra publicului. Temele controversate sau cele care generează incertitudini în rândul comunităţii ştiinţifice nu trebuie evitate, ci din contră! Pentru a asigura comunicarea eficace şi precisă a ştiinţei, îi încurajăm pe concurenţi să verifice conţinutul prezentărilor cu profesorii lor sau cu un îndrumător, pentru a se asigura că prezintă clar un concept ştiinţific, care reflectă ultimele inovaţii în domeniu.

2. Claritatea în comunicarea ideilor – Oricât de complicată sau de ambiţioasă ar fi tema, juriul şi publicul trebuie să înț eleagă cu ușurinț ă aspectele pe care le prezentați.

3. Carisma şi calităţi de bun comunicator – Dincolo de dimensiunea educativă, cei prezenţi trebuie să fie încântaţi de prezentarea la care vor asista. De aceea, FameLab pune accentul pe o caracteristică uneori greu de definit, pe care deseori o numim carismă. Câştigătorul competiţiei va fi cel care va reuși să transmită pasiunea sa pentru ştiinţă tuturor celor prezenți.

Mai multe detalii privitoare la cei trei “C” esențiali pentru prezentare puteți urmări pe canalul Youtube dedicat FameLab sub titlul: “Content, Clarity and Charisma“.

Stăpânirea limbii engleze reprezintă o condiţie necesară în vederea participării la finala FameLab International care va avea loc în luna iunie în Marea Britanie.

 

Finala internațională va avea loc în cadrul Cheltenham Science Festival în perioada 4 – 9 iunie 2019.

Deşi prezentările din cadrul preselecțiilor şi a finalei naționale vor fi în limba română, dacă vei câştiga, în finala internațională va trebui să prezinți în limba engleză.

 

Finala FameLab Romania pe ani o puteți urmări accesând:

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

 

Finala FameLab International pe ani o puteți urmări accesând:

2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

 

Câștigătorii Finalei FameLab International pe ani îi puteți urmări accesând:

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019

 

Câștigătorul din partea publicului a ediției internaționale FabLab 2018 a fost Mihnea-Ioan Nicolescu (Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București) care a reprezentat România.

 

Cheltenham este una din cele mai vechi stațiuni balneoclimaterice din Marea Britanie, deține un număr impresionant de biserici foarte vechi și de diverse denominațiuni (este locul unde s-a filmat Harry Poter),  este Government Communications Headquarters și orașul numărul unu în ceea ce privește educația în Marea Britanie. Cheltenham a devenit foarte popular și datorită festivalulrilor internaționale de muzică jazz, literatură și știință care au loc anual în Marea Britanie. Motto-ul orașului este: Salubritas et Eruditio (“Sănătate și Educație“)

 

 

Contact:

read more
Au mai ramas doar 2 saptamani in care te mai poti inscrie la Shakespeare School Essay Competition 2019!
Nu rata sansa de a castiga una dintre cele doua tabere de limba engleza in Marea Britanie si multe alte premii!
14 ZILE! Atat mai ai la dispozitie pentru a te inscrie la cel mai mare Concurs National de Creatie in Limba Engleza – Shakespeare School Essay Competition!
Tot ceea ce trebuie sa faci este sa scrii un scurt eseu original (aproximativ jumatate de pagina de Word), in limba engleza, cu titlul A World with NO Rules (“O lume fara reguli”).
Cum intri in cursa?
E simplu: iti inscrii GRATUIT eseul online, pe SITE-ul competitieiintr-una dintre cele doua categorii de varsta, 11-14 ani (200 de cuvinte) sau 15-19 ani (250 de cuvinte).
Write, race, win!
Cel mai bun si original eseu poate aduce castigatorului (de la fiecare dintre cele doua categorii de varsta) o tabara de studiu la un colegiu de top din Marea Britanie dar si multe alte premii!
ATENTIE! Inscrierile se pot face pana pe data de 31 MARTIE (inclusiv)
Ce poti castiga?
Concursul ofera celor 30 de finalisti premii in valoare de peste 5.000 de euro, constand in 2 tabere de limba engleza in Marea Britanie (pentru marele castigator al fiecareia dintre cele doua categorii de varsta: 11-14 ani si 15-19 ani), cursuri de limba engleza la Shakespeare School, inscrieri gratuite la examene Cambridge, carti, dictionare, rechizite, etc.
Shakespeare School Essay Competition este un concurs national, cu participare GRATUITA, organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie.
Afla toate detaliile despre tema, regulament si inscriere de pe pagina competitiei, AICI.
Fa-ti ideile auzite! May the best one win!

Mult succes!

Adriana Alionte
Vicepresedinte
Asociatia Shakeapsreare School pentru Educatie
read more