Ziua Educației 2017

De Ziua Educației sărbătorim 51 de ani de la adoptarea Recomandării UNESCO și  a Organizației Internaționale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice (1966).

În acel an au fost stabilite drepturile şi responsabilitățile profesorilor, standardele internaționale pentru educația continuă, integrarea în câmpul muncii și condițiile de predare și învățare.

Cadrul de acțiune UNESCO “Educație 2030” subliniază faptul că profesorii sunt indispensabili unei educații echitabile și de calitate, astfel încât aceștia “trebuie să fie recrutați și remunerați în mod adecvat, să fie motivați, să beneficieze de o formare profesională satisfăcătoare, să fie susținuți și dotați cu resurse suficiente“.

Rolul profesorilor și al celorlalte categorii de personal din educație este vital pentru reconstrucția socială, economică și intelectuală a fiecărei țări.

Ne dorim ca timpul dedicat educației să ne dăruiască fericire, sănătate și împlinirea vocațională a  profesiei de profesor!

Profesor de limba engleză, mentor, traducător și, mai nou, blogger. Îmi place să gândesc, să cunosc, să călătoresc, să predau și să motivez... în limba engleză. Pentru mine e cel mai greu lucru sa ma definesc. Sunt o suma a impresiilor celorlalti, in care ma recunosc sau nu, iar asta e valabil pentru toata lumea.

RELATED POST