Ziua Europeană a Limbilor

Vă invităm să sărbătorim împreună Ziua Europeană a Limbilor. Z.E.L. este un eveniment organizat anual la data de 26 septembrie, pentru a sărbători diversitatea lingvistică a celui mai vechi continent, care astăzi numără peste 200 de limbi europene vorbite, 24 de limbi oficiale ale UE, aproximativ 60 de limbi regionale și minoritare dar și multe alte limbi vorbite de persoane provenind din alte regiuni ale lumii.

Centrul Cambridge de Limbă Engleză Uniqube Bacău în parteneriat cu Unicorns Anonymously United (U.A.U.), Colegiul National Ferdinand I Bacău și Școala Mihai Drăgan vor celebra Ziua Europeană a Limbilor printr-o serie de activități care se vor desfășura începând cu data de joi 28 septembrie 2017.

Unicornii de la Uniqube iubesc limbile străine și, în consecință, au ales să invite cu această ocazie elevii de la College Cassignol Bordeaux, Franța, partenerii proiectului „Building Bridges Bacău – Bordeaux” într-un schimb de experiență cu elevi ai Colegiul National Ferdinand I Bacău. Proiectului s-au alăturat profesori de la cele trei școli: prof. dr. Nicoleta Zărnescu, prof. Nicoleta Grozav, prof. Alina Drăgoi, prof. Lăcrămioara Bordeianu, prof. Clarisse Vuidard și prof. Sylviane Persyn.

Deoarece învățarea unor limbi străine ne poate ajuta să trecem dincolo de frontiere fizice sau emoționale și să ne lărgim orizontul cultural, unicornii de la Uniqube au decis să vorbească limbile străine atât în școli cât și în afara lor. Elevii de la College Cassignol Bordeaux Franța vor fi găzduiți la familii partenere din Bacău, vor face vizite la câteva obiective turistice, vor schimba impresii, vor asista la orele de la Colegiul Național „Ferdinand I” și Școala „Mihai Drăgan” din Bacău și vor purta discuții tematice.

Schimbul de experiență are loc după ce în luna iunie partenerii din România i-au vizitat pe cei din Franța. Situat chiar lângă zona centrală din Bordeaux, în cartierul Grand Parc – Paul Doumer, Colegiul Cassignol Bordeaux are două sedii situate pe situri istorice care fac parte din perimetrul înregistrat în patrimoniul mondial al UNESCO. Elevii de la C. N. Ferdinand I și Șc. Mihai Dragan din Bacău au avut ocazia nu doar să exploreze istoricul oraș francez ci și viața din familiile franceze. Au petrecut câteva zile la Dune du Pylat, la situl UNESCO St Emilion (sec. VIII),  și au vizitat costa marină a Franței de la Arcachon și Cap Ferret.

Tot în onoarea Zilei Europene a Limbilor, Colegiul Național Ferdinand I din Bacău va găzdui un panel de discuții cu întrebări și răspunsuri moderat de doamna profesor Gabriela Laslău. Elevii și profesorii care sunt pasionați de învățarea limbilor străine sunt invitați să se înscrie și să vină cu propuneri pentru a lua parte la panelul de discuții.

Cei care doresc pot să propună sau să prezinte evenimente, lucrări literare, secvențe video sau studii de caz cu privire la subiecte precum: învățarea limbilor, sistemele naționale comparative de învățare a limbilor străine în Europa, modalități eficiente și bune practici de predare, instrumente digitale pentru învățarea limbilor străine, modalități de evaluare a învățării limbilor străine, beneficiile învățării limbilor străine – sunt de asemenea așteptați să se înscrie.

Agenția de Presă AGERPRESS anunță că pentru a marca Ziua Europeană a limbilor, în mai multe orașe din România și din Străinătate au loc manifestări, târguri lingvistice, concursuri cu premii pentru participanți, lecții demonstrative de limba română dedicate elevilor olandezi din ciclul gimnazial (la Institutul Goethe din Rotterdam), cursuri demonstrative de limba română, cultură și civilizație română via Skype (ICR Varșovia), puzzle dedicat limbii române (jocurile urbane de la Katowice).

Dacă mai cunoașteți astfel de evenimente nu ezitați să ne povestiți despre ele.

Profesor de limba engleză, mentor, traducător și, mai nou, blogger. Îmi place să gândesc, să cunosc, să călătoresc, să predau și să motivez... în limba engleză. Pentru mine e cel mai greu lucru sa ma definesc. Sunt o suma a impresiilor celorlalti, in care ma recunosc sau nu, iar asta e valabil pentru toata lumea.

RELATED POST